Bögpappa

2010-11-30
11:16:49

En ny morgon, kall och klar, fylld till bredden av längtan

Jag längtar så till torsdag, sedan så längtar jag så till torsdag! På torsdag så får jag besök i Bergen av ngn som för mig har blivit väldigt värdefull och som jag oxå har förstått, i det sista, kommer få göra stora avtryck i mitt liv. Hoppas bara att han förstår hur pass mycket det betyder för mig. Kommer att berätta mer om detta senare... kanske inte i veckan.. men det kommer.

Sedan nästa torsdag så åker jag hem till Sverige, till famlijen och barnen. Det är ju helt otroligt hur saknaden kan bli till smärta när man tänker på dem, men så är det ju första gången jag får se dem sedan jag flyttade till Bergen. Men tro inte att jag för den skull ångrar att jag flyttade hit, nej, jag tycker att det är en av de bästa valen jag har gjort, men när man inte har ekonomiska eller logistiska möjligheter att åka till dom så blir det en månad av tung saknad.


Men nu så är det ju väntan snart över, då en lön fylld med övertidstimmar, helgjobb och som bara belastats med halv skattesats så finns alla möjligheter att vara ledig i ett par extra dagar för att få ta mig över gränsen österut och skämma bort mina små. Men en liten kluvenhet känner jag inför den stundande högtiden, som vi firar till minne av profeten Jesus födelsedag, där jag vill överösa de med generösa klappar inslagna i brokigt papper i en röd-grön färgskala, samtidigt som jag vet att inte de troligen blir lyckligare av ngn genomtänkt gåva och sedan att jag sparar möjligheterna att åka och se de oftare.

Men klart att denna jul kommer att bli tuffare än många tidigare, det är första gången på fem år som jag inte kommer att fira julen med mina barn. Men jag har blivit lovad att kunna ta veckoledig, som jag ska ha om en vecka, igen i januari så det längtar jag till oxå. Så jag har lite att se fram emot och det kan ju vara en morot så bra som ngn.


Ljus och lycka
Bögpappa