Bögpappa

2011-09-30
14:00:06

Dagarna från förr

Det är rätt så drygt att vänta på min bror, tidsoptimisten, men jag börjar bli van vid det oxå.. Har man vuxit upp tillsammans och vet att om man ska med en buss så går man inte ut innan bussen ska vara på hållplatsen, åker inte till flyget som tidigast 15min innan start, kör ikapp med tåget etc så förväntar man sig inget annat än just i tid. Ska i alla fall åka med min bror och träffa lite gamla kompisar från förr.. sådana som man umgicks med nästan dagligen i slutet av förra millenniet.

Nu är det bra om man ses vartannat år, och då i anslutning till en jämn födelsedag, bröllop, dop eller begravning. Visst, vi har varandra som vänner på fb, men det är ju inte samma sak... där skriver man ju väldigt sällan om saker som har ngn större betydelse och det är mest en massa löst som knappas ner. Så det ska verkligen bli trevligt att sitta å snacka om dagarna från förr... träningskvällar, tävlingsresor, rollspelsnätter och sådant... Sedan kommer själklart saker som barn å familj att finnas med i samtalet, då vi alla nu blivit vuxna.... med varierat resultat.

Ibland så skäms jag verkligen över att jag nära nog aldrig kommer till en sådan här återförening med en medalj på bröstet, lysande karriärsteg eller ngt annat att skryta om inför framtiden. Även om jag aldrig skulle dömas för att jag är jag, bättre vänner än så har jag genomtiderna haft, så kan ändå tonen vara så att man utan omsvep berättar om sin bil, skoter eller senaste steg i karriären. Men det kommer jag inte att bry mig om nu, för att jag har verkligen vuxit och blivit äldre, självsäkrare och starkare som person.
Klockan går å går

Nä, ska nu packa ihop mina saker, gå igenom lägenheten så jag inte glömmer ngt av värde så jag är helt redo för när min bror hör av sig igen med en ungefärlig tidsangivelse för när han kommer att dyka upp... sedan så lägger vi på tio minuter på det så vet jag när jag ska gå ut för att möta honom. För det är ngt som vännerna från förr lärt mig, ska man möta upp med min bror så lägger man alltid till minst en kvart på tiden så vet man när man kommer att se hans nuna som tidigast.

Ljus och lycka
Bögpappa